середу, 4 квітня 2018 р.

Відзначили День визволення

clip_image002

Кожного року 29 березня в Парку слави нашого селища відбувається урочистий мітинг, присвячений пам’ятній події — визволенню нашого району від фашистських загарбників. Ось і цього року за доброю традицією трудові колективи підприємств, організацій та установ селища, ветерани війни і праці, учасники АТО, представники громадських організацій і політичних партій, очолювані керівниками району й селища, організованою колоною прибули в центральний парк до меморіалу загиблим воїнам, щоб віддати їм належну шану, низько вклонитися за їхній безсмертний подвиг і в знак вдячності покласти на п’єдестал квіти пам’яті.

З того часу, як на нашій рідній землі прогриміли останні залпи гармат Другої світової війни, минуло вже 74 роки. Але в наших серцях не згасає пам’ять про тих мужніх воїнів, тих визволителів, які ціною власного життя відстоювали свободу і незалежність нашої Батьківщини, нашої рідної Врадіївщини.

З вітальною промовою на урочистому мітингу , присвяченому визволенню нашого краю від німецьких та румунських окупантів, виступив заступник голови райдержадміністрації Ігор Боровицький. Він сердечно привітав усіх земляків з нагоди 74-ої річниці визволення Врадіївщини від нацистського поневолення та відзначив, що плата за волю і свободу виявилася величезною: мільйони полеглих на полях боїв, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони поранених та ненароджених, десятки тисяч міст і сіл, перетворених на руїни. А сьогодні, демонструючи патріотизм та відданість Україні, нинішні захисники, учасники антитерористичної операції, з гідністю продовжують героїчні традиції дідів і прадідів, захищаючи східні кордони нашої країни від північного агресора.

Сердечно привітав усіх присутніх з Днем визволення Врадіївщини заступник голови районної ради Валер’ян Цибульський. Він наголосив, що подвиг переможців, які відстояли незалежність нашої Вітчизни і принесли свободу її народу, назавжди залишиться безсмертним. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів і прадідів та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності — вони вічні.

З Днем визволення рідного краю учасників мітингу та всіх земляків-врадіївчан тепло й сердечно привітав селищний голова Микола Москаленко. Він підкреслив, що наша пам’ять, наші серця крізь роки й десятиліття свято бережуть глибоку синівську вдячність воїнам-визволителям за свободу рідної землі. Доземний уклін всім доблесним захисникам Вітчизни — і тим, хто боровся з німецькими окупантами, і нинішнім воїнам-патріотам, хто боронить наш суверенітет на Сході України — за їх мужність, відвагу й патріотизм, за те, що вони бережуть найдорожче — чисте небо і мирну працю на святій і рідній, Богом даній нам землі.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх тих воїнів, хто поліг на фронтах Другої світової війни, і тих, хто загинув у наш час на сході України в боротьбі з агресором.

В.ЗАЛУЦЬКИЙ.
 Фото автора.







Немає коментарів:

Дописати коментар