середу, 11 квітня 2018 р.

Скаутинг – це смак перемоги

clip_image002
Подивіться на нас, які ми молоді, гарні, однаково прагнемо успіху. Але водночас які ми різні… Доля у кожного різна. Щастя у кожного різне. Дорога до успіху своя: особлива, неповторна, багата на гарних і щедрих душею людей. А ще - ми разом, і в цьому наша сила. Поєднав нас, таких неоднакових, скаутинг.
 
Ще донедавна слово «скаут» було чужим і трохи дивним, але вже декілька років наше життя тісно пов'язане зі скаутським рухом. Скаутинг потихеньку-помаленьку став невід'ємною і досить значною частиною нашого життя. 

Лорд Бейден-Поуел, засновник скаутингу, пояснював так: ”Скаутський девіз говорить, що ти завжди готовий розумом і тілом виконати свій обов'язок перед обличчям будь-яких труднощів і, якщо необхідно, допомогти іншим».

Сама суть діяльності скаута – добре підготувати себе не тільки до надзвичайних ситуацій, а й в тім, щоб стати корисним громадянином і брати участь у створенні щасливого життя для себе та інших.

Ми – це патруль «ОпоРа» Миколаївського обласного осередку ВМГО НОСУ. Вже більше п'яти років працюємо при Врадіївській ЗОШ І-ІІІ ст. №3. І хоча цей рік не такий продуктивний, як попередні, проте ми можемо гордитися великою кількістю добрих і цікавих справ. Для нас скаутинг - це насамперед нові можливості, несподівані знайомства, цікаві мандрівки, спільні проекти, веселі зустрічі. Це друзі, з якими весело похмурими днями і тепло морозними ранками; це цікаві веселі поїздки і важкі виснажливі походи; це тисячі кілометрів під колесами вже далеко не нових велосипедів і всесвіт, що відкривається з вершини гори. Скаутинг – це смак перемоги. Наших власних перемог, над собою, над своїми слабкостями. 

Ми не ідеальні, і не прагнемо ними бути. Але точно можемо сказати, що ми любимо життя в усіх його проявах: любимо своїх друзів, бо разом ми можемо зробити набагато більше, ніж поодинці; любимо складні завдання і не шукаємо простих рішень, бо життя не буває простим; любимо свою землю, бо її стежками і дорогами ми йдемо до себе; любимо свою родину, бо де б ми не були, ми відчуваємо їх підтримку; любимо все нове, цікаве, захоплююче. 

У цьому році стартував великий проект Міністерства освіти, молоді та спорту та ВМГО НОСУ «Більше скаутингу дітям». Наша школа ввійшла в п'ятнадцятку шкіл України, які першими почнуть впроваджувати його в своїх закладах. Запрошуємо всіх приєднатися до водночас цікавого і відповідального скаутського руху.

Н.ПИРОГОВА,
скаут-лідер патруля «ОпоРа»,
вчитель Врадіївської ЗОШ №3








Немає коментарів:

Дописати коментар