суботу, 19 травня 2018 р.

Наш земляк – у когорті науковців

image

Серед численної когорти науковців, які роблять свій внесок у розвиток науки в Україні – наш земляк Михайло Олександрович Сташенко. Він - фахівець у галузі освіти та математичної фізики,  кандидат фізико-математичних наук, доцент. П’ять років був ректором Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Михайло  Олександрович народився у Врадіївці, навчався перші сім років у середній школі №2, де учитель математики і завуч школи Микола Іванович Шевченко власне захопленням математикою модифікував у мотивацію до навчання своїх учнів. У 1977 році закінчив Республіканську фізико-математичну школу-інтернат при КДУ. З 1977 до 1982 року навчався у Київському державному університеті ім. Т.Г. Шевченка, а з 1982 по 1985 рік - у аспірантурі за спеціальністю теоретична і математична фізика. У 1986 році під керівництвом академіка НАН України, професора Д.Петрини захистив кандидатську дисертацію на тему «Дослідження  динаміки систем заряджених часток  у просторово-неоднорідних середовищах», у якій узагальнив теорію простого та подвійного шарів на випадок задач математичної фізики в областях зі складною границею.

Михайло Олександрович — відмінник освіти України, нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою Волинської обласної ради, Подякою голови Волинської обласної ради, Подякою Луцького міського голови, нагрудним знаком МОН України «Петро Могила».

Працював на посадах: молодшого наукового співробітника Інституту математики АН України, м. Київ); асистента, старшого викладача, доцента Луцького філіалу Львівського політехнічного інституту; доцента кафедри диференціальних рівнянь і математичної фізики Волинського державного університету імені Лесі Українки; декана математичного факультету; проректора з навчально-виховної роботи; першого проректора ВДУ імені Лесі Українки; заступника начальника головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації — начальника управління координації діяльності вищих навчальних закладів і науки; ректора Волинського інституту економіки та менеджменту; із 2008 до 2013 року – ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти; з січня 2013 року Михайло Олександрович – завідувач кафедри управлінської діяльності ВІППО.

Е.КЕГЛЕВИЧ.
На фото: М.СТАШЕНКО

1 коментар: