суботу, 5 травня 2018 р.

Фонд соцстрахування забезпечує санаторно-курортною реабілітацією

З початку 2018 року Фонд соціального страхування України за реформованим механізмом забезпечив реабілітаційним лікуванням в санаторно-курортних закладах вже 8 тисяч застрахованих (працюючих) осіб, повідомив голова правління ФССУ Володимир Саєнко.
 
Фонд соціального страхування забезпечує повне охоплення працюючих українців безоплатним реабілітаційним лікуванням. 

«У разі виникнення медичної потреби, якщо особа є застрахованою, Фонд профінансує проходження нею курсу реабілітації в санаторно-курортному закладі за її вибором. Немає ліміту на кількість осіб, яким ФССУ фінансує лікування. Навіть путівки ми замінили тристоронніми договорами між Фондом, санаторієм і застрахованою особою - путівки мали значні обмеження, бо закуплялись у певній кількості на певний період та за певним медичним профілем, тобто їх могло не вистачити. Зараз цієї проблеми немає», - пояснює Володимир Саєнко. 

Крім того, за словами Володимира Саєнка, на час проходження реабілітації особі видається лікарняний листок, який фінансується Фондом з першго дня тимчасової непрацездатності до закінчення курсу відновного лікування, аби компенсувати втрату заробітку. 

Розпочавши реформу надання соцпослуг з 01 серпня 2017 року, команда Фонду соціального страхування України в рекордні строки впровадила більш ефективний механізм адресного надання українцям безоплатної для них допомоги з метою відновлення здоров'я та працездатності . У реформованому вигляді система запрацювала з 01 січня 2018 року. 

Завдяки переходу на адресність, охоплення реабілітацією за рахунок коштів Фонду соцстрахування відповідно до результатів першого кварталу збільшилось на 17% у порівнянні з минулим роком. 

«Ми зробили із соціальної послуги дійсно послугу, а не забюрократизований процес. Щоб її отримати, не потрібно бігати за довідками, ставати в чергу. У стаціонар до хворого особисто приходить представник Фонду, пацієнт має лише пред'явити паспорт і код. Найголовніше, завдяки новом у механізму покращилась якість надання відновного лікування та збільшилось охоплення ним. Всі застраховані українці, які потребують реабілітації, сьогодні отримують її безоплатно за рахунок коштів ФССУ», - говорить Володимир Саєнко. 

Пройти відновне лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм за кошти ФССУ має право кожен застрахований українець за наявності медичних показань - сьогодні під опікою Фонду більше 12 млн осіб, які мають офіційне працевлаштування, або є фізичними особами - підприємцями. 

ФССФ фінансує медичну реабілітацію за такими профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, рабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Матеріал підготовлено 
Врадіївським відділенням Фонду соціального страхування

Немає коментарів:

Дописати коментар