суботу, 23 червня 2018 р.

О юності пора чарівна й неповторна, коли все барвами веселки виграє!

Урочистості з нагоди Дня молоді щорічно проходять в останню неділю першого літнього місяця. У 2018 році свято припадає на 24 червня. Варто зазначити, що до категорії молоді в Україні, відносяться громадяни у віці від 18 до 35 років. Майже чверть, 22,6% українців, офіційно можуть вважати себе молоддю. У той же час, згідно з класифікацією ООН, молодь – це юнаки та дівчата віком до 24 років. У світі сьогодні близько 1,8 мільярда молодих людей. 


Багата Врадіївщина гарними, запальними, обдарованими й цілеспрямованими молодими людьми. Вони веселі, спортивні, відкриті душею, товариські, оригінальні і по-своєму неповторні. Їм не бракує оптимізму, почуття відповідальності, вони вміють стверджуватись у будь-яких випробуваннях, відкриваючи все нові й неповторні грані своїх уподобань, свого бачення навколишнього світу. І роблять це творчо, талановито, щоб запам’яталось, запало в душу.

image
Юна врадіївчанка Саша Кохановська захоплюється вокалом, у неї своє відчуття, свій стиль співу і вроджений артистизм.

Індивідуальність і безпосередність, привабливість і неповторність Олександри зачарували авторитетне журі обласного фестивалю дитячої творчості “Art-mix”, і вона зайняла І місце, стала беззаперечною переможницею у номінації “вокальне мистецтво”.



Яскравий національний колорит петриківського розпису увібрав у себе вікові традиції народного українського живопису. У ньому - безмежжя небесної блакиті, аромат калинового кетяга, переливи солов’їного співу, вишня в цвіту і неозорі далі степових просторів. Його неможливо скопіювати, він неповторний, чарівний, фантастичний. Творчий погляд художника щоразу відкриває нові деталі, відтінки, форми – і переносить їх у свої роботи. Це приваблює зір, розпалює уяву, змушує по-іншому глянути навколо і побачити у тріпотінні малесенького листочка, тоненької травинки красу невимовну, відчути тепло сонячного променя, замилуватись польотом жайворонка. Саме у такій манері виконала свою роботу і представила її на Всеукраїнському фестивалі дитячої творчості “Єдина родина” вихованка гуртка “Акварелька” Врадіївського Будинку дитячої творчості Юлія Олійник. Це була, на перший погляд, звичайна кухонна дощечка, але як оформлена! У номінації “Декоративно-ужиткове та прикладне мистецтво” кращих робіт просто не було. Тож і самі конкурсанти, і гості були в захопленні від цього оригінального творіння, що вийшло з-під пензля нашої юної майстрині. З хвилюванням чекала вона вердикту журі, адже конкурс був непростим: всі роботи були без відмітки про автора. І ось – оголошуються переможці: перше місце у номінації “Декоративно-ужиткове і прикладне мистецтво” (у старшій віковій категорії) зайняла робота “кухонна дощечка для мами”. Це було і очікувано, і несподівано, але ж яка радість, коли твоя робота найкраща!

image
Під оплески і вітальні вигуки Юля Олійник за зайняте І місце у Всеукраїнському фестивалі дитячої творчості нагороджена медаллю, їй вручені Диплом і пам’ятний знак. Юля – випускниця Врадіївської ЗОШ №1 і сьогодні у неї – випускний бал, прощання зі школою. Попереду – вибір майбутньої професії, підкорення нових рубежів, здобуття нових гран-прі у конкурсах і визнання у мистецькому світі. Хай їй щастить!

К.СТАРКОВА. 
Фото автора

Немає коментарів:

Дописати коментар