суботу, 28 липня 2018 р.

З вірою в святу Істину

З вірою в святу Істину

  Запровадження християнства – це епохальний  поворот в історії Київської Русі, який не тільки суттєво вплинув на всі сфери тогочасного суспільного життя, а й надовго визначив характерні особливості вітчизняної моделі історичного розвитку. Київський князь Володимир Великий у 988 році на Дніпрі у Києві хрестив киян і весь свій народ, таким чином запровадивши християнство на Русі. І хоч з того часу минуло вже 1030 років, ще й сьогодні важко переоцінити важливість та наслідки тих подій для подальшого розвитку Української держави.


   З приводу відзначення цієї надзвичайно важливої історичної події з ініціативи настоятеля Врадіївського храму Святої Преподобної Параскеви сербської Української Православної Церкви протоієрея Миколая після Божественної недільної літургії з участю всіх вірян був проведений урочистий і святковий хресний хід з  іконою святого рівноапостольного князя Володимира Великого, хрестом і хоругвами до пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської трагедії. Саме тут, біля скорботної матері і зловісного чорнобильського дзвону, відбувся молебень із благоговійним читанням уривків Святого Євангелія, приурочений Святому рівноапостольному князю Володимиру Великому, в якому прозвучали і щира подяка київському святому за прийняття істинної віри для всіх слов’ян, за заступництво перед Богом за нас, грішних, і прохання й далі залишатися добрим надійним помічником, духовним наставником і щирим молитвеником за наші душі,, за нашу рідну землю, за мир і спокій на ній.

image

   Із щирим полум’яним словом і духовними настановами звернувся до всіх присутніх протоієрей Миколай. Він закликав усіх свято шанувати пам'ять князя Володимира Великого, ретельно дотримуватися виконання заповідей Божих у повсякденному житті, щиро й сердечно молитися Богу за себе, своїх рідних і весь рід людський, за утвердження миру і спокою на нашій багатостраждальній українській землі.

   Підбадьорені мудрою щирою промовою настоятеля, слова якого глибоко западали в душу  кожному, знаходили там благодатний ґрунт і міцно вкорінювалися, а ще – окроплені святою цілющою водою, всі віряни з душевним спокоєм і щирою глибокою вірою в милість Божу і благодать Господню до нас, грішних, поверталися до своїх домівок, несучи в серці промінчик віри і любов до Бога.

В.ЗАЛУЦЬКИЙ.
Фото автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар