середу, 5 вересня 2018 р.

Компанія Кернел сплатила 575 мільйонів гривень податків

image

 Агропідприємства компанії Кернел – лідера агропромислового комплексу України, у першому півріччі цього року сплатили 575 млн грн податків. Левову частину з них склали податкові надходження до місцевих бюджетів – майже 438 млн грн.

  Є такі речі, які ми звикли сприймати як належне. Робота шкіл, медичних закладів, бюджетних установ. Ми вимагаємо від держави соціальних пільг, пенсій, якісної колективної безпеки, професійної роботи поліції тощо. Звідки ж береться бюджетне фінансування на задоволення всіх цих потреб? Саме податкові надходження, які сплачує кожен з нас та податки, які сплачують підприємства, котрі працюють на території області, району, села, забезпечують виконання державою її функцій.

   Так, агропідприємства компанії Кернел на Миколаївщині  за 6 місяців 2018 року сплатили 4 млн 806 тис. грн податків. З них 4 млн 38 тис. грн надійшли до місцевих бюджетів, ще 768 тис. грн – до державної скарбниці. Завдяки коштам, які перераховує Компанія, покращується благоустрій та інфраструктура сіл. А сплачені Кернел податки є запорукою стабільного розвитку сільських територій. Тому логічно, що сільські та місцеві громади повинні бути зацікавлені у присутності соціально відповідальних компаній, які не тільки створюють робочі місця, підтримують розвиток територій, але й сумлінно поповнюють бюджети шляхом сплати податків.

   Окрім сумлінної сплати податків, агропідприємства Кернел спільно з Благодійним фондом «Разом з Кернел» успішно реалізовують соціальні програми, спрямовані на покращення рівня життя в підопічних селах. Мова йде про фінансування Компанією важливих проектів з підтримки освіти, медицини, культури, спорту, ремонту сільських доріг, водогонів, вуличного освітлення.  Зокрема, у першому півріччі поточного року Кернел спрямовував кошти для вирішення потреб сільських шкіл та  дитячих садочків Врадіївського та Арбузинського районів області, оздоровлення учнів, надання транспорту для поїздок обдарованих дітей на всеукраїнські конкурси та фестивалі тощо. Також адресну допомогу отримували орендодавці Компанії.  

   Нагадаємо, за підсумками 2017 року агропідприємства компанії Кернел сплатили 1,61 млрд грн податків.

   Ознайомитися з детальним розподілом податкових коштів Ви можете у спеціально підготовленій інфографіці.

Довідка:
   КЕРНЕЛ – провідний і найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку Кернел припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Торговельнi марки Компанії: «Щедрий дар», «Стожар», «Чумак Домашня», «Чумак Золота». Свою продукцію Кернел постачає у понад 60 країн світу, серед основних ринків збуту – Індія, країни Євросоюзу, Єгипет і Туреччина. Переробні потужності Кернел становлять 3,5 млн тонн насіння соняшника на рік. Iз 2010 року Кернел активно розвиває аграрний напрямок дiяльностi –  сiльгоспвиробництво. Щороку Компанія постачає на міжнародні ринки приблизно 4 млн тонн кукурудзи, пшениці, ячменю, сої та ріпаку, закуповуючи сільгосппродукцію у більш ніж п’яти тисяч виробників, а також вирощуючи власну продукцію на 540 тис. га землі. Одночасно з виробничою дiяльнiстю проводиться тiсна спiвпраця з громадами сiл i мiст на територiї присутностi агропiдприємств Кернел. У 2013 роцi всi соцiальнi iнiцiативи Компанiї було об’єднано в програму пiдтримки територiальних громад «Разом з Кернел». Для її реалiзацiї агропiдприємства Кернел створили однойменний Всеукраїнський Благодiйний фонд «Разом з Кернел». На всі підопічні території Компанії  поширюються соціальні програми Благодійного фонду.

Немає коментарів:

Дописати коментар