середу, 12 вересня 2018 р.

Такі зустрічі ветеранам потрібні

  В день, коли світова спільнота відзначала Міжнародний день благодійності, тобто 5 вересня, у районній раді ветеранів війни і праці, яку очолює Леонтій Тимченко, відбулася цікава зустріч очільників районної і селищної влади з людьми похилого віку, ветеранами праці нашого селища.


   Голова райдержадміністрації Василь Жосан охарактеризував соціально-економічний стан розвитку селища й району, акцентував увагу присутніх на тому, що наш сільськогосподарський район по урожайності ранніх зернових культур ділить в області 3-4 місце з Вознесенським та Арбузинським районом. Урожайність озимого ячменю з площі 5600 га склала 38,1 цнт/га, озимої пшениці з площі 12 100 га – 40 цнт/га. Це досить високі показники. А ось горох дещо потягнув назад. Урожайність цієї культури склала лише 15 цнт/га. Однак з урахуванням пізніх культур  (соняшника маємо 12 тис. га, а кукурудзи – 10 тис.га), види яких на гарний врожай вселяє позитив, маємо амбітні плани бути першими в області.

   Що стосується наповнення районного бюджету, то, як зазначив очільник району, за 8 місяців поточного року сума одержаних податків склала на 1 мільйон гривень більше, ніж торік за цей  же час. Окремі сільські ради виконали вже річний план по збору податків і наповненню бюджету.

   Копітка й напружена робота проводиться селищною радою при сприянні і цілковитій підтримці районної влади по подальшому забезпеченню питною водою мешканців селища. Суттєву допомогу в цьому питанні надає депутат Верховної Ради України А.Корнацький, від якого знову надійшов черговий транш у сумі один мільйон гривень.

   З метою покращення криміногенної ситуації, профілактики  і недопущення злочинів  та правопорушень на території селища в людних громадських місцях і життєво важливих об’єктах встановлено 6 камер відеоспостереження. Є впевненість, що після цього правоохоронним органам буде легше боротися зі злочинністю.

   Василь Жосан відзначив плідну й ефективну роботу колективу працівників комбінату комунальних підприємств, який очолює одержимий своєю роботою, ініціативний керівник Микола Ковальчук. За підсумками своєї виробничої діяльності, за показниками в роботі цей трудовий колектив зайняв 13 місце в Україні.

   Але не все виходить так, як би того хотілося. Скажімо, будівництво котельні у Врадіївській ЗОШ №1 через бюрократичну тяганину і чиновницьке свавілля керівництва різних структур доведеться перенести на наступний рік.

   Інший негатив – африканська чума. Спалах цієї хвороби знову зафіксовано в нашому районі. Тепер уже – на території Покровської сільської ради. Всі профілактичні заходи по нерозповсюдженню цієї біди по району виконано.

   Прояв екстремізму й незрозумілої агресії зафіксовано в ніч на 1 вересня на території Великовеселівської школи. Тут невідомі зловмисники обмалювали чорними хрестами стіни школи. Ці неподобства працівники школи й небайдужі люди прибрали, свято першого дзвоника перенесли на 3 вересня, є підозрювані, проводяться необхідні слідчі дії.

   В районній лікарні тече дах. Цю назрілу проблему слід негайно вирішувати. Для цього, як зазначив Василь Жосан, потрібні чималі кошти. За підрахунками спеціалістів,  ремонт м’якої покрівлі терапевтичного відділення обійдеться в 113 тис. грн, які виділені з районного бюджету. Ці роботи будуть виконані найближчим часом. А друга частина будівлі потребує також ремонту, який обійдеться на суму 943 тис. грн. Ці роботи заплановано на наступний рік.

   Гостро стоїть і питання забезпечення лікарями. Житло для молодих лікарів є, але не так просто переконати дипломованих спеціалістів залишитися у Врадіївці надовго чи й назавжди. Всі шукають тепленького місця десь у великих містах, і щоб зарплата відразу була якомога більша. А вихід один: ростити лікарів з числа наших врадіївських дітей-випускників.

   На всі питання, що виникали у ветеранів війни і праці, ґрунтовні відповіді давали перший заступник голови райдержадміністрації Василь Кравченко, голова районної ради Петро Висоцький та селищний голова Микола Москаленко.

   На завершення зустрічі, яка носила діловий конструктивний характер, голова райдержадміністрації Василь Жосан під схвальні оплески присутніх вручив грамоти Миколаївської обласної організації ветеранів України Анатолію Бондаренку та ветерану праці Леоніду Берегелі за професіоналізм і активну громадянську позицію, сумлінне виконання обов’язків, значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху Миколаївщини.

В.ЗАЛУЦЬКИЙ

Немає коментарів:

Дописати коментар