середу, 24 жовтня 2018 р.

Депутати за роботою

  Цими днями під головуванням секретаря селищної ради Тетяни Шевчук відбулося засідання  ХХІ сесії Врадіївської селищної ради сьомого скликання. Депутати розглянули цілу низку питань, вкрай важливих для нормальної життєдіяльності врадіївської громади.

   Про визнання повноважень новообраного депутата селищної ради Руслана Тімановського доповіла голова селищної виборчої комісії Світлана Нікітіна. Новообраний депутат був введений до складу бюджетної комісії і приступив до виконання своїх обов’язків. Про внесення змін до складу постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, фінансів та бюджету доповіла секретар селищної ради Т.Шевчук. Відповідно до пункту 44 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши секретаря Т.Шевчук, селищна рада вирішила внести зміни до правил торгівлі на території селища, затверджених рішенням №13 від 24 лютого 2012 року №13 (XVI сесія шостого скликання), а саме: адміністрація ринку при наданні продавцям торгівельних місць на визначений термін укладає з ними письмову угоду, в якій рекомендується зазначати термін дії угоди, асортимент (вид) товарів, що реалізуються, розташування торговельного місця, умови оренди торговельного місця, розмір та порядок оплати за оренду майна, перелік послуг, які надає ринок, та їх вартість. Депутати вирішили пункт №20 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції, доповнити таким чином: «Адміністрація ринку надає продавцям постійні торговельні місця лише за підтвердження останніми права на займання підприємницькою діяльністю». Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію з питань дотримання законності, правопорядку, зайнятості населення та роботи засобів масової інформації.

   Про уточнення бюджету селищної ради на нинішній рік доповіла депутатам головний бухгалтер Тетяна Живора. А секретар селищної ради Тетяна Шевчук  акцентувала увагу присутніх на таких питаннях: про внесення змін до рішення сесії щодо затвердження житлово-комунальних послуг; про рішення щодо припинення дії громадського формування; про надання дозволу на поліпшення орендованого приміщення; про передачу дошкільних навчальних закладів селища на баланс районної ради та про внесення змін до Правил з благоустрою селища.

   Депутати заслухали інформацію заступника селищного голови Віктора Писаренка про передачу ділянки газопроводу по вулиці Незалежності з №33 по №67 (голова вуличного комітету Ю.Назаренко). Цілу низку земельних питань підняла у своєму виступі землевпорядник селищної ради Марія Стариченкова. Йшлося, зокрема, про списання земельного податку з осіб, яким він помилково був нарахований; про внесення змін до рішень сесій; про припинення права користування земельними ділянками; про надання дозволу на виготовлення детальних планів територій земельних ділянок; про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, у постійне користування та в оренду; про надання дозволу на виготовлення технічних документацій щодо відновлення (встановлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості); про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, в оренду або в разі зміни їх цільового призначення; про затвердження технічних документацій щодо відновлення (встановлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та про внесення змін до договору оренди землі.

   Всі ці питання жваво були обговорені депутатами та із внесеними змінами, доповненнями, уточненнями і пропозиціями були прийняті народними обранцями відповідні виважені й помірковані рішення.

Власна інформація

Немає коментарів:

Дописати коментар