середу, 15 травня 2019 р.

Свято миру, свободи, весни




9 травня, у величний і знаменний День Перемоги, жителі селища вшановували пам’ять воїнів-визволителів, які відстояли мир, звільнили поневолені народи від фашистської навали.  Урочистою ходою, з державними прапорами, під звуки духового оркестру пройшла колона врадіївчан до Парку Слави, щоб покласти квіти до підніжжя пам’ятника Матросу і Солдату. А на майданчику до початку мітингу юні танцюристи мовою танцю відобразили у хореографічній мініатюрі «Я мріяв стати лікарем, вчителем…», якби не страшна і згубна війна…
 


Відзвучав Державний Гімн і розпочався урочистий мітинг, присвячений вікопомній даті – Дню Перемоги. З вітальними словами до присутніх звернулись голова райдержадміністрації В.Жосан, голова районної ради П.Висоцький, селищний голова М.Москаленко, голова районної ради ветеранів війни і праці Л.Тимченко та представник юного покоління врадіївчан, учень Врадіївської ЗОШ №1 Ігор Белінський.     У їх вітаннях – щира вдячність і гордість за своїх батьків, дідусів, які вибороли у вогненні роки війни Перемогу, визвольним маршем пройшли поневоленими країнами Європи, повернули людям свободу, щоб вони могли жити, працювати, виховувати дітей у мирі і спокої.


З тієї пам’ятної весни 1945 року минуло понад сім десятиліть, але ніщо і ніколи не зможе викреслити із пам’яті вдячних нащадків героїзм, мужність і самопожертву наших солдатів – від рядового до генерала, які до кінця залишились вірними своєму обов’язку, військовій присязі.


У цей урочистий і водночас скорботний день всі присутні на мітингу склали шану солдатам Перемоги, схилили голови перед їх світлою пам’яттю за їх безсмертний подвиг в ім’я життя на Землі. Після закінчення мітингу творча група районного Будинку культури та вихованці Будинку дитячої творчості подарували учасникам мітингу чудовий концерт.

К.СТАРКОВА. Фото автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар