суботу, 27 січня 2018 р.

Ми віримо в майбутнє твоє, Україно!

image
  День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді у Києві на Софіївській площі відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

  З цього приводу в актовій залі дитячої музичної школи цього дня відбулися урочисті збори, в яких взяли участь керівники району й селища, керівники та працівники установ, організацій, підприємств району і просто небайдужі люди, патріоти своєї Батьківщини. Урочистий захід, присвячений Дню Соборності України, відкрила ведуча свята Ірина Бурлак. По-особливому піднесено прозвучав Державний Гімн України. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять понад трьохсот юних героїв України, безвусих студентів, які в нерівному бою з добре озброєною більшовицькою армією Муравйова полягли під Крутами смертю хоробрих за честь і волю Батьківщини.


  Виступаючі щиро побажали учасникам заходу процвітання соборній, незалежній і вільній державі – нашій славній Україні, встановлення миру і спокою на багатостраждальній рідній землі, яку, як і сто років тому, плюндрує і нищить російський агресор, а головне – гинуть ні в чому не винні люди – і військові, і мирні мешканці, які стали заручниками цієї безглуздої і страшної війни на сході держави. Але ми віримо у світле майбутнє України, віримо в перемогу, у щасливе й мирне життя українського народу.

image

  Після офіційної урочистої частини учасникам заходу була запропонована святкова концертна програма, яку підготували педагоги дитячої музичної школи разом зі своїми вихованцями. Відкрили програму найменші учасники свята – дитячий шумовий оркестр (керівник Ольга Нагурна) на чолі з солістом Владиславом Єфімовим (викладач Іван Гальченко). Вони майстерно виконали музичний твір композитора С.Абреу “Тіко-тіко” та всім добре знаний фінський танець “Лєтка-єнка” композитора Р.Лехтинена. Оченята маленьких музикантів світилися радістю й завзяттям. Вони щирим, безпосереднім і вмілим виконанням музичних творів зірвали шквал дружніх оплесків глядачів. А як злагоджено й витончено, у мажорному ладі була виконана іскрометна “Карелофінська полька” у складі тріо баяністів – Владислава Єфімова, Валерії Войковської та викладача Івана Гальченка! Зал щиро аплодував їх визнаному таланту.

image

  Була нагороджена оплесками юна солістка Катерина Жовта за вокальний твір групи “Один в каное” під назвою “Човен” (викладач сольного співу Тетяна Шишик). Приємно порадував своїм майстерним і неповторним виконанням музичного твору “Танець” композитора А.Бабаджаняна дует у складі викладача скрипки Наталії Соловйової та викладача фортепіано Євгенії Дзюби. Глибоко вразив присутніх віртуозністю гри і прекрасним виконанням музичного твору композитора Х.Родрігеса “Кумпарсіта” дует баяністів у складі викладача Івана Гальченка та його вихованця Владислава Єфімова. Їх виступ нікого не залишив байдужим, бо танго – вічно молоде, інтригуюче й запальне, сповнене пристрасті і жаги, хвилює серце і душу, спонукає по-особливому тонко сприймати чарівний і неповторний світ музики, робить людину кращою і духовно багатшою. А на завершення концертної програми глядачі з насолодою прослухали музичний твір композитора А.П’яццолли “Лібертанго”, який майстерно виконав дует у складі викладачів фортепіанного відділу Євгенії Дзюби і Тетяни Гордуз.
В.ЗАЛУЦЬКИЙ. Фото автора.





Немає коментарів:

Дописати коментар