суботу, 3 лютого 2018 р.

Люблю Україну!

лу
  22 січня український народ відзначав величну дату своєї багатовікової історії — День Соборності, свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу — Українську Народну Республіку шляхом підписання акту «злуки», тобто договору про об'єднання УНР і ЗУНР. Символом цього свята є «живий ланцюг» або «ланцюг єдності», що простягнувся того дня у кожному куточку неньки - України. В цей день у нашому районі було проведено акцію «коло єдності». На жаль, погодні умови не сприяли втіленню в життя всього задуманого, але вони і не могли стати на заваді патріотичним проявам молодих українських доньок та синів. Вони, усвідомлюючи жертовний подвиг своїх пращурів та сучасників, намагалися продемонструвати свою чітку позицію та донести головну ідею: Україна єдина! Вірніше, народ України єдиний у своїх прагненнях до миру та злагоди.

  З самого ранку по населених пунктах району мандрувала делегація представників молодіжної колегії. Побували в Новомихайлівській, Адамівській, Доброжанівській, Покровській, Врадіївських №1, №3 школах та у районній гімназії.

  Скрізь зустрічали делегацію по-особливому, різноманітними святковими виступами, гостинно, в найкращих українських традиціях. У Покровській школі — разом з сільським головою, у національних костюмах, українською піснею та хлібом-сіллю. Гостей радували прекрасні патріотичні номери у виконанні учнів, переважна більшість людей в цей святковий день були у національних костюмах. У певній мірі символічно, що візити були саме в ті села, де живуть переселенці із Західної України та з Чехії. Кожне село колоритне по-своєму, але всі єдині в любові до України та прагненні до мирного співіснування й довгоочікуваного миру. 

  Голова молодіжної колегії Р.Бондаренко провів зустрічі із членами шкільного самоврядування, на яких обговорювалися питання перспективного плану роботи молоді нашого району на 2018 рік. Під час спілкування Р.Бондаренко наголошував на тому, що свято єдності і злуки актуальне як ніколи. Потрібно дбати та любити нашу батьківщину, стояти на одному з основних принципів патріотизму: чесності. Виконувати свої обіцянки, чесно жити, відповідально ставитися до своїх прав та обов’язків, це ж зовсім просто!

лу2

  Апогеєм святкового дня стала зустріч більш як 100 представників молоді району, перегляд історичного фільму про День Соборності України та утворення «живого кола єдності» на майданчику біля райдержадміністрації. Взявшись за руки, з прапорами наша молодь гучно виконала твір народної артистки України Тіни Кароль «Україна це ти»!, який введено до шкільної програми. 

  Підводячи підсумки святкового дня, скажу що, на мою думку, незважаючи на свій юний вік, молодь висловила доволі-таки мудрі думки про минуле, сьогодення та майбутнє нашої держави. Основними думками були такі: десь по світу всі шукають іншу Україну, по світу нас порозкидало, а саме тут потрібно будувати. А чому порозкидало? Бо в Україні важкі умови для життя і, зважаючи на історичний шлях, одна частина наших громадян дивилася на одного сусіда, інша на другого, а про матір-Україну забули.

  Найпопулярнішими словами та побажаннями цього дня були слова про те, що ми повинні об’єднати увесь український рід, щоб брати не ділили за столом свій дім. Наша мета — зробити велику єдину Україну без війни! Будем ми і буде мир! А в Україні дитячих мрій ніхто не стріляє, не воює, не вбиває, життя людей цінують! Тут чудові сусіди, які не брешуть та не крадуть чужого. Тут чесная влада, яка працює, щоб людям відкрито дивитися в очі. А люди просто живуть, отримують і надають допомогу, молодь займається спортом, читає та розвивається, дівчата чемні, а хлопці мають можливість їх по справжньому кохати. В новій Україні не буде кордонів, і саме на плечі молодого думаючого покоління ляже цей тягар. Та всі вони впевнені в одному. Завжди, в будь-яких умовах вони скажуть: люблю її, Україну, і крапка!

Р.БОНДАРЕНКО. Фото автора








Немає коментарів:

Дописати коментар