суботу, 31 березня 2018 р.

Книга для дитини, як сонце у житті

clip_image002

На початку квітня діти і дорослі всього світу святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися. Вона вчиться ходити, говорити, пізнає навколишній світ. Її вчать сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга.
 
Книга! Вона поруч із самого народження. Перші казки, вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає нам про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен, автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих: «Снігова королева», «Гидке каченя», «Кресало» та інших. Його казки перекладені більш ніж 150 мовами світу, вони стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, балетів. В день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги.

Вже традиційно з нагоди свята у Врадіївській районній бібліотеці для дітей планується цикл масових заходів. Для учнів початкових класів літературна година «Книга для дитини, як сонце у житті», літературна мандрівка «На годину до великого казкаря»( до 210-річчя з дня народження Г.К.Андерсена), літературний турнір «Чи знаєте ви казки Андерсена?». Зазвичай юні читачі з великим задоволенням слухають розповідь бібліотекаря про історію створення книги, про винахід паперу, про життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена і цікаві факти із життя данського письменника, а також діти беруть участь у вікторинах. 

У читальному залі до свята оформлена книжкова виставка – калейдоскоп «Є на світі казкова країна» .

Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наочним прикладом того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці.

Л.РОЙБУЛ,
заступник директора по роботі з дітьми Врадіївської ЦБС







Немає коментарів:

Дописати коментар