суботу, 21 квітня 2018 р.

Медична реформа набирає обертів

За комп’ютером - сімейні лікарі Н.Казакова і С.Бугаєнко.
 
Нині в районі, як і у всій державі, триває реалізація положень медичної реформи. Пацієнти обирають сімейних лікарів і укладають з ними договори (декларації), лікарі вивчають відповідну документацію, розробляють програми роботи за вимогами реформи. Проводиться також і роз’яснювальна робота серед населення: як і коли укласти договір з лікарем; скільки коштуватиме для пацієнта первинна медична допомога, яка саме первинна допомога надаватиметься безкоштовно, як потрапити до вузького спеціаліста; який термін дії декларації і багато іншого.

На даному етапі медичної реформи центр КЗ ПМСД реорганізований у некомерційне комунальне підприємство. Відповідно до Табеля технічного оснащення за бюджетні кошти на суму 199 тис. грн. придбано для кожного лікаря районного центру ПМСД персональні комп’ютери, всього вісім, в т. ч. 1 – для Новопавлівської амбулаторії ПМСД.

В кожному кабінеті вже встановлені комп’ютери, підключені до мережі електронної системи охорони здоров’я eHealth. Очікується отримання електронних ключів, кожен лікар центру ПМСД матиме власний електронний підпис.

Також очікується 150 тисяч гривень бюджетних коштів для фінансування введення спеціальних комп’ютерних програм, внесення декларацій в них. І це дасть змогу лікарю переглянути попередні записи щодо захворювань пацієнта, виписати довідку, рецепт, лікарняний лист тощо.

К.СТАРКОВА.
 На фото: за комп’ютером - сімейні лікарі
Н.Казакова і С.Бугаєнко.

Немає коментарів:

Дописати коментар