середу, 2 травня 2018 р.

Чорнобиль не повинен повторитись

image

Страшною чорною плямою на нашій блакитній планеті стала Чорнобильська катастрофа. Смертоносний пил ядерної печі покрив білі хати, поля і ліси, цвітом скорботи і суму навіть до цього часу зацвітають Чорнобильські сади, хоча з того вікопомного квітня 1986 року минуло вже 32 роки. У вічі смертоносному вихору радіації глянули герої, в тому числі й наші земляки- врадіївчани, проявивши незламність волі, мужність і силу духу. Ціною свого здоров’я і життя вони зупинили дикий вогонь реактора. І звівся у безсмертя світу ще один літопис героїчного вчинку нашого народу. І сьогодні дзвін скорботи, що став символом чорнобильського лиха, уже 32-й рік б’є на сполох, на тривогу, волає до всього людства планети, закликаючи нас до здорового глузду і розумних поміркованих дій, щоб не повторився Чорнобиль.


26 квітня, як і щороку в цей день, представники трудових колективів, громадськості, керівники та працівники установ району, ліквідатори Чорнобильської трагедії, учасники АТО, представники політичних партій та громадських організацій на чолі з керівниками району разом з усією Україною згадали найстрашнішу катастрофу минулого століття – аварію на Чорнобильській АЕС та висловили свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини, які ціною власного життя захистили світ від небувалої смертоносної біди.

До пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської трагедії лягають квіти як данина пам’яті і щирої вдячності мужнім людям – ліквідаторам аварії, чию долю обпік вогонь Чорнобиля, тим, хто віддав життя, захищаючи планету від страшної біди.

До учасників мітингу- реквієму та до запрошених на захід учасників ліквідації Чорнобильської аварії звернулись зі словами подяки і щирої вдячності голова райдержадміністарції Василь Жосан, заступник голови районної ради Валер’ян Цибульський та селищний голова Микола Москаленко, які подякували ліквідаторам за їх самовідданість і жертовність, за готовність за першим покликом стати на захист, допомогти евакуювати людей із небезпечної 30-кілометрової зони, знезаразити територію, не допустити у зону підвищеної радіації нікого, щоб не було непотрібних жертв. Хвилиною мовчання учасники мітингу-реквієму вшанували пам’ять тих ліквідаторів, які віддали найдорожче – життя заради того, щоб врятувати життя мільйонів людей від атомної загрози.
В.ЗАЛУЦЬКИЙ.
Фото автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар