середу, 30 травня 2018 р.

Із великим натхненням крокуємо далі

Делегати Всеукраїнської конференції «Скаутинг - освіта для життя»

Реформа освітньої галузі є надзвичайно важливою. Саме навчання молодого покоління визначає майбутнє держави. Очевидно, що сьогодні українська освіта не відповідає ані сучасним запитам з боку особистості та суспільства, ані потребам економіки, ані світовим тенденціям. Саме тому останнім часом реалізуються багато проектів, що мають за мету створити найоптимальніші умови для розвитку креативної, активної та всебічно розвиненої молоді.

У грудні 2017 року Врадіївська ЗОШ І-ІІІ ст. №3 взяла участь у спільному Всеукраїнському проекті Національної організації скаутів України та Міністерства освіти та науки України «Більше скаутингу дітям». В рамках цього проекту, в якому беруть участь 15 шкіл України (в тому числі і Врадіївська ЗОШ №3), наші педагоги та учні мають можливість пройти тренінги з особистісного розвитку, формування чіткої виховної структури. Наразі вже минув 4-ий етап проекту «Більше Скаутингу дітям України» — Всеукраїнська конференція «Скаутинг - освіта для життя» за участю заступника міністра освіти і науки Павла Кузьмовича Хобзея, представника МОН Світлани Володимирівни Бут та директора державного центру туризму і краєзнавства Сергія Вікторовича Неділько. Валерій Анатолійович Танцюра — голова Національної Ради Національної організації скаутів України (НОСУ) — підкреслив важливість розвитку Скаутського Руху «НОСУ» в Україні, а високі гості підтвердили це та відмітили, що Скаутський Рух може стати лідируючим у напрямку неформальної освіти молоді в процесі Європейської інтеграції нашої країни. Учасниками конференції були не лише представники новостворених Скаутських комітетів та команд дорослих лідерів, а й директори шкіл та комунальних закладів, які брали участь   проекті. Три насичених дні з 18 по 20 травня надихнули учасників на подальшу роботу по створенню Скаутських формувань на базі своїх освітніх закладів.

З приємними і незабутніми враженнями та сподіваннями на конструктивні зміни делегати від Врадіївської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Л.М.Троян, Н.А. Пирогова, Н.Д.Пирогова, О.Ю. Купченко готуються до наступного 5 етапу проекту.

Л.ТРОЯН,
директор Врадіївської ЗОШ №3

Немає коментарів:

Дописати коментар