суботу, 12 травня 2018 р.

Відзначили День пам’яті і примирення

image

Велопробіг напередодні величного свята - Дня Перемоги, організований молодіжною адміністрацією на чолі з ініціативним Русланом Бондаренком, зібрав більше 30 юних велосипедистів з районної гімназії та Врадіївських ЗОШ №1 і №3. Цей патріотичний захід став ще одним кроком до виховання у школярів почуття любові до рідної землі, до історії своєї держави, до пам’яті наших дідів і прадідів, які ціною власного життя відстояли волю і свободу нашої Вітчизни у грізні роки Другої світової війни. Вони загинули за мир і спокій майбутніх поколінь, за щасливе дитинство онуків, правнуків і в меморіальних скверах і братських могилах навічно спочили у тиші, а їхній сон бережуть суворі мовчазні ялини.


image

8 травня саме тут, при вході у центральний парк селища, перед меморіальним комплексом і барельєфами 12 наших земляків – Героїв колишнього Радянського Союзу, зібралася перед велопробігом учнівська молодь, щоб разом із своїми педагогами-наставниками та керівником молодіжної адміністрації Русланом Бондаренком організованою колоною розпочати велопробіг по запланованому маршруту. Спочатку велосипедисти відвідали Врадіївську ЗОШ №3 і стали свідками чудового пісенного марафону, де звучали дещо вже забуті, але патріотичні і близькі нашому серцю пісні далеких воєнних літ, щиро й натхненно виконані школярами.

Далі шлях велоколони проліг до кладовищ селища, де знаходяться братські могили загиблих воїнів під час Другої світової війни. Діти віддали належну данину пам’яті всім тим, хто поліг смертю хоробрих за наше мирне і щасливе сьогодення, низько вклонилися за їх подвиг з почуттям глибокої вдячності і з вірою в те, що в пам’яті поколінь навіки закарбуються імена тих героїв, хто увійшов у безсмертя, хто завоював мир на землі ціною свого життя.

image  
Згідно наміченого маршруту юні велосипедисти відвідали ветерана війни і праці, учасника бойових дій Семена Гавриловича Носача. Вони щиро привітали нашого земляка з Днем Перемоги, вручили сивочолому ветерану квіти та щиро побажали доброго здоров’я, гарного весняного настрою, тихої і щасливої старості. А на завершення візиту ще й сфотографувалися на згадку з дідусем про цю славну і світлу зустріч.

В.КРАВЕЦЬ. 
Фото Р.БОНДАРЕНКА

Немає коментарів:

Дописати коментар