середу, 13 червня 2018 р.

І знову про воду

IMG_7688

Проблема питної води у селищі особливо гостро постала в останні декілька років, коли настає посушливе, жарке і майже без дощів – літо. До того ж малосніжні зими і надто скупі на опади весна і осінь спричинили те, що у звичайних, звичних для більшості врадіївчан, колодязях не стало води. Цей рік не став винятком: знову ж таки найчастіше однією із гострих проблем є центральне водопостачання селища.


Чому не вистачає води, чому її немає в кранах постійно, коли буде вода?

З цими питаннями щоденно звертаються мешканці селища до керівника КП «Водогін-Врадівка» Л.Сокура, і сьогодні він відповідає на них:

- Враховуючи те, що існуюча система водопостачання недостатня для забезпечення потреб населення у якісній питній воді, зараз ведуться роботи по збільшенню потужностей. Закуплена нова водонапірна башта ємністю 200 м.куб.; є домовленість з компанією «Теплосила», яка виграла тендер на будівництво фундаменту під башту; вирита підвідна траса від свердловини до башти та прокладено 260 м. водопостачальної труби діаметром 250 дюймів, що дасть змогу значно збільшити об’єми подачі води для споживачів. Планується після встановлення нової башти реконструкція нині діючої, заміна підвідної труби. Поясню ситуацію більш детально: нині діюча підвідна труба має діаметр 110 дюймів і не розрахована на таке навантаження, яке виникло зараз, коли кількість абонентів збільшилась втричі. Це по-перше; по-друге  - деякі абоненти використовують питну воду для поливання садків, городів, незважаючи на неодноразові бесіди й попередження; є й такі, що не вносять вчасно абонплату, кошти від якої йдуть на техобслуговування водогону, електроенергію, податки, внески до фондів, тощо.

IMG_7689
Звертаю увагу, шановні водокористувачі, що водопостачання селища залежить не лише від керівника водогону. Не завжди є необхідні кошти для проведення тендерних закупівель обладнання, насосів, труб, на оплату виконаних робіт, на дозвільні й погоджувальні документи.  Взагалі, у цій справі не може бути все і одразу, адже система водопостачання вимагає детальних, виважених, професійних розрахунків, спеціалізованої техніки, виконання всіх робіт суворо по технології. А це справа не миттєва, прошу врахувати це і дякую за розуміння.

Немає коментарів:

Дописати коментар