суботу, 9 червня 2018 р.

На крилах щасливого дитинства

IMG_7667

Осяяна яскравим і лагідним літнім сонцем, уквітчана різнокольоровими повітряними кульками колона діток із шкіл району прямувала 1 червня до Парку Слави. Там їх вітали з улюбленим святом – Днем захисту дітей – керівники району та селища та побажали гарного, змістовного літнього відпочинку. Після привітань у тіні розлогих кленів розпочалось святкове дійство, що його з року в рік режисують і інсценізують працівники Будинку дитячої творчості, який у цьому році відзначатиме своє 50-річчя.


Свого часу його вихованцями були нинішні працівники цього храму творчості й краси М.Тоніца, Т.Стеценко, І.Сальникова, О.Єфімова, В.Варецька; вони пов’язали своє життя з позашкіллям і їх оплесками вітали всі, хто долучився до свята.

IMG_7671
У цей день вітали також фольклорний колектив “Калинонька” із Нововасилівської ЗОШ, який став переможцем у обласному фестивалі-конкурсі народного мистецтва “Смарагдові витоки”; переможців районного етапу обласного конкурсу “Вода – джерело життя”. Відзнаку за підготовку дітей до конкурсу отримала під дружні оплески присутніх керівник гуртка образотворчого мистецтва Будинку дитячої творчості талановитий майстер-педагог Л.Лука.

Світ дитинства – це безліч найрізноманітніших казок, забав, ігор, тож сама Гра прийшла із чарівної країни у гості до дітей, щоб повести їх у казковий безтурботний світ, де господарюють добро, радість, жарти і сміх. І поки вона шукала свій чарівний компас, діток розважали її помічниці-грайлики. Вони виконали запальний рухливий танець, а діти їх підтримали й собі почали танцювати.

Аж раптом, посеред загальних веселощів, під тривожну таємничу музику з’явилася Нудьга – і давай заважати, сміх тамувати , ще й Гру задумали вкрасти.

   Але на виручку дітям прибула Фея Казки, щоб Нудьгу прогнати і з привітною Грою діти подовше поспілкувались. Та для цього треба із чарівних літер чарівне слово скласти. І хоч Нудьга й тут намагалась заважати, діти разом із Феєю Казки все ж віднайшли всі літери, охоче брали участь у конкурсах, естафетах, що й допомогло їм всім разом скласти чудове заповітне слово ДРУЖБА.

IMG_7680
   А танцювальний колектив вихованців Будинку дитячої творчості на завершення свята подарував усім танець дружби.

   В парку і на майданчику дітей чекали ще різні веселі розваги, ігри, надувна гірка, батут і, звичайно, смачне морозиво.

К.СТАРКОВА.
 Фото автора

Немає коментарів:

Дописати коментар