суботу, 30 червня 2018 р.

Наша гордість - Ліза

image

Єлизавета Доценко, як і мільйони школярів України, щоранку поспішає до школи,  відповідає на уроках, пише контрольні роботи, займається в гуртках. Ліза – не просто семикласниця(дівчинка відмінно закінчила шостий клас і перейшла до сьомого), вона – гордість  нашого класу,  школи, країни  - бронзова призерка чемпіонату Європи з кіокушин карате, який відбувся в м. Варна (Болгарія). Чим же полонила скромна дівчинка з Врадіївщини вимогливих членів журі та організаторів чемпіонату? Звичайно, що своєю органічністю, неординарністю, неабиякою силою волі, силою характеру, наполегливістю та щоденною працею.
 
Ліза ще з дитинства намагалась бути тільки першою. Якщо у навчанні, то обов'язково відмінницею, якщо у спорті, то зіркою. Вона  займається кіокушін карате другий рік, вихованка  тренера Врадіївського відділення Одеської федерації кіокушин карате Володимира Дениса.

Щодня дівчинка тренується по кілька годин, відпрацьовує навантаження згідно своєї вікової категорії та плану національної федерації карате України. Ліза  - чемпіон (І місце) в закритому  турнірі Врадіївського району з кіокушин карате (2017 рік), призер на змаганнях з кіокушин карате  на Чемпіонаті Одеської області (ІІ місце, 2017 рік), на кубок Одеської області (ІІІ місце, 2017 рік), на закритому турнірі Одеської федерації кіокушин карате в розділі куміте і ката (І місце, 2018 рік), на Чемпіонаті України (ІІІ місце, 2017 рік), на Чемпіонаті України з кіокушин карате “Дорослі, юніори, юнаки” (ІІ місце, травень 2018рік), на відкритому турнірі Клубу «Борисфен» з кіокушин карате «Зелене татамі» (ІІІ місце, червень 2018 р.) – дівчинка всюди показувала високі результати, але саме поїздка в Болгарію стала для неї найуспішнішою.

У Лізи – цілий альбом здобутих нагород: подяки, грамоти, дипломи. Усі вони однаково дорогі дівчинці, хай то буде шкільна відзнака чи бронза на Чемпіонаті Європи. Бо за ними – її життя, зосереджена й наполеглива праця, виступи перед аудиторією, нові знайомства, нові враження.

  - Спершу батьки були проти мого захоплення, - каже Ліза, - казали, що це спорт не для дівчини. Зараз вони змирилися, підтримують, переживають за мене, коли їду на змагання, пишаються моїми перемогами.

  - Звичайно, виступ на змаганнях – це стрес. Але я стараюся тримати себе в руках. Коли виходжу на поміст – хвилювання зникає, – зізнається спортсменка.

Приємно, що, як і інші обдаровані діти, вона є юним обличчям нашої країни і наповнює слово «Україна» новим, якісним та унікальним смислом.

Наш уже 7-Б  щиро вітає Єлизавету Доценко та її тренера Володимира Дениса з перемогою та щиро зичить їй здобути олімпійське золото!

                                            Л.ТАРАСЕНКО, 
класний керівник 7-Б класу, Врадіївської ЗОШ №1
 
НА ФОТО: на третій сходинці п’єдесталу — Єлизавета Доценко

Немає коментарів:

Дописати коментар