суботу, 14 липня 2018 р.

Розрада для душі

image

Улюблене літнє свято – Івана Купала зібрало своїх шанувальників погожого вечора на веселу розважальну програму. Усі в передчутті чарівничих, незвичайних веселощів та пригод; і дорослі й малі – з гарним настроєм. Для дітей встановлені атракціони: надувна гірка, батути; працюють сувенірні лотки, на все селище виграє музика. Атмосфера радісного піднесення захоплює всіх, хто прийшов цієї купальської ночі до ритуального вогнища помилуватись святковим видовищем, почути вітання  селищного голови Миколи Москаленка, відчути себе одним  із неповторної спільноти врадіївчан. Численні гості свята, як і господарі його, були у захваті від купальських ігрищ, дівочих ворожбитських пісень, чаклунського купальського вбрання та всіляких забав і змагань.

Чулись розмови приїжджих з інших міст і селищ: - А у нас такого не буває; ми й не знали, що це свято відзначають саме так; та це ж чудовий відпочинок; яка неповторна розвага і розрада для душі!

image

І приємно та радісно чути такі відгуки, а ще більш відрадно, що такого схвалення заслуговують господарі і творці свята: селищна рада, працівники Будинку культури, підприємці. Вони потурбувались і про культурну програму, запросили фокусника та двох молодих вокалістів із Миколаєва, забезпечили гарний музичний супровід усього купальського обряду. І про смачну юшку подбала селищна рада: всі бажаючі пригощались нею, бо у цю, сповнену місячного сяйва і вселенських чарів, ніч і юшка незвичайна, магічна.

Розвагам і веселощам, жартам і дружнім розмовам не було кінця. Молодь танцювала, старші люди гуляли в парку, поринаючи у спогади, збирались за столиками і смакували морозивом. А хтось, наслідуючи предковічні традиції наших далеких предків, пішов шукати незбагненний таємничий цвіт папороті, збирати трави, які у цей день набувають особливої цілющої сили.

  К.СТАРКОВА.  Фото автора

Немає коментарів:

Дописати коментар