суботу, 21 липня 2018 р.

Молодь допомагає

Молодь допомагає

Минулої п’ятниці центральна вулиця селища наповнилась гуркотом численних мотоциклів різних модифікацій, які взяли курс до центрального ставка. Це було не просто бажання мотоциклістів промчатись вулицею та похизуватись. Переслідувалась зовсім інша, благая ціль – допомогти хворій дитині. На цю добру справу відгукнулись молоді люди, вони перейнялись проблемою: зібрати кошти на лікування однорічному хлопчику, який народився незрячим.

На майданчику неподалік ставка молодь організувала своєрідну виставку мотоциклів, кожен бажаючий міг прийти подивитись, висловити свою думку, а також долучитись до благодійної акції по збору коштів  для дитини. Це міг зробити кожен небайдужий: поряд з рядом виблискуючих на сонці мотоциклів був встановлений намет, стіл і невеличка скринька для збору грошей. Підходили люди, цікавились, розпитували і рідко хто залишався байдужим.

Особливо зворушливим було те, що прийшли учні, ще зовсім діти. А розмови вели, як дорослі, з розумінням і непідробним співчуттям до чужої біди.

  Організував акцію начальник караулу 13-ї ДПРЧ Євген Береговенко. Що спонукало його до цього? Перш за все – вміння не просто співчувати комусь, а реальне бажання допомогти. Як він сам сказав: “Я неодноразово читав оголошення, слухав по телевізору про необхідність допомоги цій сім’ї на лікування сина. Не знаю, як і хто відгукнувся на їх біду, а я вирішив організувати таку акцію, гадаю, це мені вдалось. Я сам – батько, і відчуваю чужий біль, переживання, розумію, як цим батькам важко. А хто ж, як не ми, повинні допомагати? Ми ж люди – і цим все сказано, без взаємодопомоги не обійтись. Сподіваюсь, що знайдуться ще благодійники і теж зроблять свій внесок у цю добру справу. Давайте разом, усією громадою допоможемо, хай ця дитина побачить сяйво сонця, політ птаха, безмежжя світу білого і хай радіє життю. Бо ж істина, що радість дитини – це радість суспільства нашого – вічна. Згадаймо про це, простягнімо руку допомоги.” 

К.СТАРКОВА. Фото автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар