середу, 31 жовтня 2018 р.

Не згасає подвиг героїв у пам’яті народній

image

  28 жовтня – пам’ятна і знакова для України дата. Саме цього осіннього дня територія нашої держави була звільнена від фашистських загарбників, і залпи переможних салютів повідали про цю, таку жадану й нелегку перемогу. Воїни-переможці  виявили небувалу мужність, непохитну стійкість, безприкладний героїзм у битві за кожен клаптик рідної землі. І, незважаючи на пекельні бої, опір противника, нескінченні бомбардування, виснажливі переходи – вони вистояли і рідна українська земля була звільнена від фашистської навали.

   Для України ціна цієї перемоги жахлива, оплакана сльозами матерів, дружин, дітей за мільйонами загиблих людей і нерозквітлих доль. Була зруйнована економіка України, адже нищівний вал воєнних дій двічі прокотився українською землею, і у його вогні палали міста, села, виробничі потужності, архітектурні пам’ятники. Загарбники намагались позбавити народ його вікової культурної і духовної спадщини, викорінити сам дух український, поневолити волелюбний народ.

   Але завдяки самовідданості і мужності, невгасимого бажання наших захисників Україна була звільнена і відродилась із руїн і попелу. Відбудована і оновлена наша Батьківщина – ще один подвиг народу – трудовий, творчий, прекрасний своєю суттю – працювати на благо рідної держави.

   Минають роки. Змінюються покоління, але пам'ять про ті буремні роки – назавжди у серцях народу, нинішніх і прийдешніх поколінь.

   Представники установ, громадських організацій та політичних партій Врадіївщини на урочистому мітингу, присвяченому Дню визволення України від фашистських загарбників, вшанували пам'ять, склали подяку ветеранам, всім визволителям України за мир, за можливість жити і працювати, за спокій і за хліб на столі.

   Учасників мітингу вітали перший заступник голови райдержадміністрації В.Кравченко, виконувач функцій і повноважень селищного голови, секретар селищної ради Т.Шевчук.

   Виступаючі відзначили, що сьогодні робиться все можливе, щоб зберегти мир, ціну якому знає кожен свідомий громадянин України. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам'ять про героїв, які ціною свого життя відстояли нашу волю і незалежність, і тих, хто нині відстоював неподільність, соборність і незалежність України.

К.СТАРКОВА.
Фото автора

Немає коментарів:

Дописати коментар