суботу, 3 листопада 2018 р.

Храмове свято у селищі

image

  Багато врадіївчан і гостей нашого селища 27 жовтня прибули на свято до храму Божого, який носить ім’я Святої Преподобної Параскеви сербської – заступниці, покровительки й помічниці всіх мешканців селища. Ще зранку біля церкви відчувалося святкове пожвавлення. Мелодійні дзвони, що линули над селищем, гостинно запрошували всіх прихожан і жителів на святкову літургію. Церковна рада на чолі з настоятелем храму протоієреєм Миколаєм запросила на свято єпископа Вознесенського і Первомайського Олексія, а також настоятелів православних храмів з навколишніх сіл.

   За доброю і давньою традицією зустрічали владику квітами та запашним короваєм на вишитому рушнику, які урочисто вручили високому гостю селищний голова Микола Москаленко та церковний староста Володимир Ребдело. Із прибуттям на нашу гостинну врадіївську землю привітали єпископа голова районної ради Петро Висоцький та перший заступник голови райдержадміністрації Василь Кравченко. А учні недільної школи привітали владику зворушливим духовним поетичним словом. Мелодійно звучать церковні дзвони, підсилюючи урочистість духовної події.

   Настоятель храму протоієрей Миколай щиро привітав владику із прибуттям на храмове свято в нашому селищі, а той у свою чергу тепло поздоровив із святом і благословив усіх присутніх у храмі. Святкова літургія пройшла урочисто й піднесено.

   -    Дорогі браття і сестри! – звернувся після служби єпископ до всіх присутніх. – Сьогодні у Врадіївці – особлива й значуща подія в духовному житті кожного мешканця селища. Адже храмове свято зобов’язує кожного вірянина заглянути в свою душу, проаналізувати своє життя й переконатися, чи правильною дорогою йдемо до Господа, чи ревно виконуємо Його святі заповіді, чи, можливо, десь схибили, зробили неправильний крок. У кожного є час і можливість виправитися, щиро покаятися в гріхах і жити по слову Божому. І цей шанс ні в якому разі не можна упустити. А Господь завжди чекає нас із щирим каяттям і слізною молитвою. І така сердечна молитва врятує нас, зміцнить духовні сили, виведе на шлях істини. Хай мир Божий і благодать Господня будуть на вас і на ваших родинах. Нехай в серці кожного завжди будуть Надія, Віра і Любов.

   Після святкової літургії всі учасники престольного храмового свята на чолі з пастирями церкви з духовними піснеспівами пройшли хресним ходом навкруг храму Божого. Були прочитані уривки із Святого Євангелія, а прихожани окроплювалися свяченою водою.

   Протоієрей Миколай щиро подякував владиці за його візит до нашого храму, побажав міцного здоров’я, вагомих і значних успіхів в архіпастирському служінні, милості Божої і благодаті Господньої. Після закінчення всіх урочистостей прихожани й гості розділили святкову трапезу.                                                            
   В.ЗАЛУЦЬКИЙ. Фото автора

Немає коментарів:

Дописати коментар