середу, 7 листопада 2018 р.

День села Іванівка

  9 жовтня – свято Івана Богослова. В цей день жителі Іванівки відмічають свято – День села. Зморені нелегкою сільською працею, але веселі і по-святковому одягнені, люди різного віку прямують до сільського клубу. Іванівка святкувала: грала музика, звучали українські пісні, в казанах кипіла юшка, смажились шашлики. Вже 15 років моя доля пов’язана з цим селом, адже дружина родом з Іванівки. Проте за всі ці роки все не вдавалось нам потрапити на це свято. Цього року вирішили відкласти всі справи та поїхати на Іванівське свято. Дуже хотілось самому почути концерт, підготовлений творчим колективом місцевих жителів – любителів народної пісні. Колектив був створений у березні 2017 року за ініціативи Василя Луцика, якого призначили завідуючим сільським клубом. Вони об’єдналися в гурт, щоб «просто співати, так як просить душа на дозвіллі такої розради». 
 
  Іванівський сільський клуб переповнений, згадалось, як у дитинстві ходив на перегляд індійських фільмів, і тоді теж у клубі яблуку було ніде впасти. На сцені - жінки різних професій та роду занять, яких об’єднала спільна мета – нести людям добро та любов піснею. Протягом місяця напередодні свята вони швидко порались по господарству і поспішали на репетиції, щоб достойно виступити перед своїми односельцями. Артисти — в яскравих колоритних народних костюмах, які придбані за сприяння Ігоря Швеця. Я був вражений репертуаром, адже більшість пісень чув уперше. Хочеться назвати членів творчого колективу: Мирослава Гасюк, яка проживає у м.Львів та спеціально приїхала, щоб разом виступити із своїми подругами, Валентина Гасюк, Тетяна Січкаренко, Ганна Волошановська, Людмила Лисейко, Алла Сорокіна, Наталя Галабан, Алла Курійчук та їх керівник – Василь  Луцик. Вони не навчались у відповідних ВУЗах чи музичних училищах, але наділені талантом співати і співати від душі. Концерт завершився, всі присутні аплодують стоячи, значить, свято вдалось. Ми з друзями отримали велике задоволення від перегляду концерту і залишали Іванівку з масою позитивних вражень.          
                                            
   P.S.Пісня — одвічний оберіг українського народу. Тож не цураймося пісні. Співаймо колискову немовляті. Співаймо в полі, співаймо в клубі. Співаймо з синами й доньками в хаті. Пісня навчить любові. Збереже мир і злагоду.

В. ОДАЖІУ,
провідний спеціаліст сектору культури, молоді,спорту та туризму райдержадміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар