суботу, 2 березня 2019 р.

Варті найвищої похвали



Днями в Миколаєві відзначали 100-річчя заснування системи державної реєстрації актів цивільного стану. Урочистості відбулись в Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі, тож у залі вирувала по-справжньому святкова атмосфера.

Привітати працівників ДРАЦС завітали поважні гості – голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, заступник міського голови Олександр Омельчук, депутати обласної та міської рад. Окрім вітальних слів та побажань подальших успіхів відзначали й зміни, які останнім часом відбулися в сфері ДРАЦС. Приміром, В.Москаленко зауважила, що на власному досвіді переконалася в швидкості та зручності сервісів, адже рік тому, свідоцтво про народження своєї дитини отримала безпосередньо в пологовому.
 

Протягом заходу відзначили кращих у професії, зокрема нагородили кращий відділ за результатами відкритого конкурсу, ним став Миколаївський міський відділ ДРАЦС ГТУЮ у Миколаївській області. Звісно, згадали історію створення системи, тим більше, що до святкування долучилися не лише чинні працівники, але й співробітники, які у свій час розвивали систему.

«За час свого існування система ДРАЦС неодноразово змінювала назву та підпорядкування, певний час працівники навіть носили офіцерські погони. Але одне залишається без змін – наші працівники супроводжують громадян у найважливіших подіях в їхньому житті. Щодня вони переживають різні емоції разом з людьми, які до них звертаються. Вони діляться з ними своїм теплом під час реєстрації народження чи шлюбу, співчувають, коли вони отримують документ про смерть своїх близьких. Від щирого серця хочу привітати колег та побажати творчого натхнення, здійснення всіх задумів, терпіння і більше приємних моментів у житті», - відзначив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

Зворушливим було вітання колишнього начальника управління юстиції Сергія Шаталюка, котрий відзначив дійсно титанічну роботу працівників відділів реєстрації актів цивільного стану. Вони зуміли при своїх скромних можливостях закласти міцні підвалини ефективної реєстраційної служби, вміли ввічливо зустріти відвідувача, допомогти йому вирішити питання, щоб людина залишилась задоволеною. За це такі працівники варті найвищої похвали.

Серед відзначених за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм – працівники Врадіївського відділу ДРАЦС. Почесною грамотою облдержадміністрації і нагрудним знаком нагороджена начальник відділу Галина Чернега, Грамотою головного територіального управління юстиції – провідний спеціаліст Наталя Ковальська, Подякою обласної ради нагороджена головний спеціаліст Оксана Танасюк.

Довідково. На Миколаївщині перший актовий запис датований 18 лютого 1919 року, це була реєстрація народження. В травні 1999 року органи РАЦС було приєднано до структури новостворених управлінь юстиції, які безпосередньо підпорядковувалися обласним управлінням юстиції та Міністерству юстиції України. На даний час в Миколаївській області функціонує 28 відділів ДРАЦС, в яких працюють понад 100 осіб.

Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області

Немає коментарів:

Дописати коментар