суботу, 17 березня 2018 р.

Сумлінна сплата податків – запорука добробуту громад

 
Для компанії Кернел сумлінна сплата податків була та залишається обов’язковим принципом діяльності. У рейтингу сплати податків серед сільгоспвиробників України агропідприємства Кернел посідають перші місця. І це є надважливим показником. Адже саме добросовісна сплата податків у аграрному секторі — це запорука стабільного розвитку сільських територій, бо ж левова частка коштів, які перерахувала Компанія, використовується для підвищення рівня благоустрою та інфраструктури сіл, у яких кернелівці орендують земельні наділи. Тому логічно, що сільські громади повинні бути зацікавлені у присутності такого потужного інвестора як Кернел.

За підсумками 2017 року аграрні підприємства Компанії, які працюють у селах Арбузинського, Врадіївського, Доманівського районів Миколаївської області сплатили 8 млн 515 тис. грн податків. З них 6 млн 897 тис. грн отримали місцеві скарбниці, 1 млн 618 тис. грн – державний бюджет.

До державної скарбниці сплачувався єдиний соціальний внесок (ЄСВ), податок на додану вартість, а також військовий збір з орендної та заробітної плати. До місцевих бюджетів районів та сіл сплачувалися податок з орендної плати за земельні паї, із заробітної плати працівників, єдиний податок 4-ї групи (з кількості оброблюваної землі), екологічний податок, рентна плата за надрокористування тощо.

Зауважимо, що окрім сумлінної сплати податків агропідприємства Кернел спільно з БФ «Разом з Кернел» успішно реалізовують соціальні програми, спрямовані на розвиток сільських територіальних громад. Мова йде про фінансування Компанією важливих проектів з покращення рівня освіти, медицини, культури, спорту, ремонту доріг, водогонів, вуличного освітлення. Торік Кернел інвестував у соціальну сферу українських сіл 27 млн грн.

Чимало проектів реалізовано на Миколаївщині. Для прикладу, за фінансування підприємства «Україна» (Кернел) та Благодійного фонду школа №1 смт Врадіївка обзавелася телевізором, магнітною дошкою та сучасними ноутбуками. Для ДНЗ «Казка» села Новоселівка (Арбузинський р-н) підприємство «Вісла» (Кернел) придбало обладнання для дитячого ігрового майданчика, а в місцеву школу закуплено будівельні матеріали для ремонту. Також будівельні матеріали підприємство «Злагода» (Кернел) придбало для школи села Суха Балка (Доманівський р-н) тощо.

Довідка: Кернел – провідний у світі та найбільший в Україні виробник і експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура Компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. Кернел щорічно підтверджує беззаперечне лідерство в усіх напрямках діяльності в регіонах присутності і світових рейтингах. Протягом 10 років акції Компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі. У 2011 році IPO Кернел було визнано кращим у країнах Центральної та Східної Європи за всю історію біржі. Щорічно Компанія лідирує в рейтингах кращих роботодавців. У 2016 році Кернел визнано найбільш прозорою Компанією галузі АПК відповідно до Індексу прозорості найбільших компаній в Україні. В цьому ж році міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло цінним паперам Кернел кредитний рейтинг «В+», а агентство S & Р – «В», що вище суверенного рейтингу України на дві і одну сходинки відповідно. У 2017 році Кернел успішно дебютував на ринку євробондів, розмістивши на Ірландській фондовій біржі п'ятирічні облігації. Крім того, Кернел лідирує в рейтингах кращих роботодавців. Провідні позиції компанії підтверджують результати досліджень міжнародної агенції Korn Ferry Hay Group та рейтинги ділових видань.

На частку Кернел припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію Компанія постачає більш ніж у 60 країн світу, серед основних ринків збуту – Індія, країни Євросоюзу, Єгипет і Туреччина. Переробні потужності Кернел становлять 3 млн тонн насіння соняшника на рік, що дозволяє отримувати 1,3 млн тонн соняшникової олії і близько 1,2 млн тонн соняшникового шроту. Щорічно Кернел постачає на міжнародні ринки близько 5 млн тонн кукурудзи, пшениці, ячменю, сої та ріпаку, закуповуючи сільгосппродукцію у більш ніж 5-ти тисяч виробників, а також вирощуючи власну продукцію на понад 600 тис. га землі. Логістику експорту забезпечують власні портові термінали Компанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар