середу, 29 серпня 2018 р.

Відзначили державні свята

Відзначили державні свята 
  Ясного погожого ранку 23 серпня на майданчику біля райдержадміністрації зібралися представники трудових колективів, громадських організацій та політичних партій, учасники операції об’єднаних сил, учні загальноосвітніх шкіл селища, щоб разом відзначити свято — День Державного Прапора України.


   Відкрила урочистості з нагоди державних свят ведуча, директор районного Будинку культури Валентина Дусак. Для урочистого підняття Державного Прапора України та Прапора Євросоюзу були запрошені учасники бойових дій на сході України Олег Гулько, Олег Ковальський та учениці 8 класу Врадіївської ЗОШ №1 Богдана Кальваровська та Дана Іванина. Під звуки Державного Гімну України високо в небесну блакить здійнялися прапори, гордо розвіваючись на вітрі.

Відзначили державні свята

   Із загальнонаціональними святами — Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України — щиро привітали присутніх перший заступник голови райдержадміністрації Василь Кравченко, заступник голови районної ради Валер’ян Цибульський та селищний голова Микола Москаленко. Вони відзначили, що жовто-синій стяг — то одвічна мрія миролюбного українського народу. Під національним прапором наш народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи і незалежності. Шлях нашої Батьківщини до незалежності був тернистим і важким. І сьогодні, відзначаючи 27-у річницю з Дня Незалежності нашої держави, у цей нелегкий для нашої країни час жовто-блакитний стяг має особливе значення: це справжня святиня, яку захищають і оберігають. Наш прапор — то пам'ять про тих, хто поліг смертю хоробрих за волю і свободу нашої Вітчизни. І під цим прапором ми здобудемо перемогу і захистимо наше право вільно жити на своїй Богом даній землі.

   На мітингу було оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими у боротьбі за незалежність України, зокрема у зв’язку з подіями Революції Гідності та відстоюванням територіальної цілісності нашої держави в зоні операції об’єднаних сил. Право покласти квіти до пам’ятника загиблим воїнам з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України було надано учасникам бойових дій Олегу Гульку, Олегу Ковальському та школяркам 8 класу Врадіївської ЗОШ №1 Богдані Кальваровській та Дані Іванині.

Відзначили державні свята
   На цьому урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Євросоюзу  була завершена. Всіх присутніх ведуча свята Валентина Дусак запросила на відзначення кращих жителів нашого краю до районної Дошки Пошани “Гордість Врадіївщини”. Натхненно і зворушливо, з емоційним піднесенням прозвучав гімн Врадіївщини у виконанні солістів районного Будинку культури Тетяни Ясінської та Валентини Возіян. Для вручення Свідоцтв про відзначення на районній Дошці Пошани “Гордість Врадіївщини” були запрошені перший заступник голови райдержадміністрації Василь Кравченко, заступник голови районної ради Валер’ян Цибульський та селищний голова Микола Москаленко.

    Цього дня були відзначені ті кращі люди, якими гордиться Врадіївщина, хто своєю працею, активною життєвою позицією звеличує наш край, примножує трудову славу, закладає і зміцнює підвалини незалежної європейської держави — України. На районну Дошку Пошани із урочистим врученням відповідних Свідоцтв, під схвальні оплески всіх присутніх, занесені: Марія Ковальчук — учасниця бойових дій Другої світової війни; Сергій Журан — спеціаліст військового обліку селищної ради, учасник антитерористичної операції;  Любов Рябець заступник головного лікаря з медичної частини Врадіївської центральної районної лікарні; Любов Волошанівська — мати-героїня; Лідія Тірон — директор районної гімназії, заслужений вчитель України; Лариса Соловйова — директор дитячої музичної школи; Євген Стацюк — слідчий Врадіївського відділу поліції, учасник антитерористичної операції; Руслан Бондаренко — головний спеціаліст відділу фінансово-економічного аналізу, матеріального забезпечення та кадрової роботи управління агропромислового розвитку Врадіївської райдержадміністрації, який посів перше місце в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець”; Федір Криль — Новопавлівський сільський голова; Володимир Молдованенко — керівник приватного підприємства “Веселий роздол”; Віталій Продан — старший водій 13-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Миколаївській області; Ганна Поплужна  - учениця 11 класу районної гімназії, золотий призер чемпіонату України з кіокушин карате; Кирило Кобилянський — учень 9 класу районної гімназії, чемпіон України серед молодших кадетів 2017 року з важкої атлетики; Єлизавета Доценко — учениця 7-Б класу Врадіївської ЗОШ №1, срібний призер чемпіонату України та бронзовий призер чемпіонату Європи з кіокушин карате.

    Нагородженим — щирі вітання, квіти і найкращі побажання бути впевненими в собі, йти вперед, до поставленої мети, разом з колегами й однодумцями, бо у єдності — велика сила, у любові до Батьківщини — натхнення на добрі справи в ім’я своєї держави.

В.ЗАЛУЦЬКИЙ. Фото автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар