суботу, 22 грудня 2018 р.

Вадим Підберезняк: “Забезпечення та відновлення комфортного життя людей – одна з найважливіших прерогатив у моїй роботі”

image
Вадим Підберезняк – людина справи. Він прекрасно усвідомлює, що неможливо обійняти те, що обійняти неможливо, а тому завжди співвідносить свої слова та обіцянки з реальними можливостями і практично стовідсотково досягає результату.

Обраний до Верховної Ради за партійним списком, Вадим Підберезняк міг працювати на будь-якому окрузі Миколаївщини. Свій вибір зупинив на 132-му. Він охоплює північні райони області: Братський, Арбузинський, Врадіївський, Кривоозерський, Первомайський і м. Первомайськ. Райони найвіддаленіші від обласного центру, та досить часто обділені увагою обласної влади. Тож новообраному народному депутату було над чим працювати. Особисті зустрічі з людьми – його принципова позиція. Вадим Підберезняк переконаний, що лише так можна всебічно вивчити ситуацію на місцях і визначити найболючіші проблеми, котрі потребують негайного вирішення. Не лише зі слів представників місцевої влади, а й зі слів місцевих жителів, які більш практично визначають пріоритети, бо роблять це не задля «галочки», а для реального покращення життя у своїх селах, селищах, містах. Практика показала – це рішення було абсолютно вірним. 

Можна було би довго перераховувати ті проблемні питання, які вдалось вирішити завдяки підтримці Вадима Підберезняка, але найголовніше те, що йому вдалось налагодити тісний діалог та продуктивну співпрацю з людьми і органами місцевого самоврядування. І саме завдяки цьому потужні соціально значимі проекти реалізовувались швидко і ефективно. Капітальний ремонт мостового переходу у селищі Братське, ремонт ліфтів у районній лікарні Врадіївки, заміна вікон у медичних установах та освітніх закладах, забезпечення лікарень та амбулаторій медичним обладнанням тощо. На ці проекти Вадим Підберезняк залучив мільйони гривень державних субвенцій, але вони так би й залишились на папері, якби не вчасно та якісно подані заявки і виготовлені проекти. А це копітка праця, до якої у владних структур на місцях завжди «не доходять руки». Тож чиновників потрібно було спонукати, щоб звернення людей втілити в життя.

Нині Вадим Підберезняк започаткував та реалізовує власну соціальну програму «Забезпечення і відновлення комфортного життя людей». Він докладає максимум зусиль, щоб завдяки своїм депутатським повноваженням вирішити проблеми, які у наш час виглядають просто абсурдними. Зокрема це стосується централізованого водопостачання у віддалених селах. «Забезпечення і відновлення комфортного життя людей – це моя соціальна програма, яка спрямована на підвищення рівня життя жителів найвіддаленіших сіл. Уявіть собі, 21-ше сторіччя, а в селах досі немає водогону. Про який побут, про який комфорт може йти мова», - зазначає народний обранець.

Лише цього року Вадиму Підберезняку вдалось переконати урядовців у необхідності виділити понад мільйон гривень державної субвенції на реконструкцію і будівництво водогонів у с. Адамівка Врадіївського району та с. Тридуби на Кривоозерщині. На Врадіївщині кошти вже успішно освоєно, кривоозерці активно працюють у цьому напрямку. Днями, під час роботи на окрузі, Вадим Підберезняк відвідав Тридуби та оглянув «фронт робіт» з буріння свердловини. Спеціалісти працюють і вже дістались мітки понад сто метрів. Далі будівництво водонапірної вежі та водогону, який забезпечить водопостачанням 200 споживачів і амбулаторію первинної медицини. «Я вдячний місцевому самоврядуванню та усім небайдужим сільчанам Тридубів, які разом зі мною активно «проштовхували» цю тему. За вчасно виготовлений проект. За небайдужість. Ми згуртувались і практично вирішили проблему. Потрібнощетрохи часу й Тридуби будуть з водою», - наголошує Вадим Підберезняк.

Після огляду «бурової платформи» та спілкування зі спеціалістами і сільським головою народний обранець зустрівся з жителями села. Сільчани подякували нардепу за допомогу та звернулись ще з одним проханням: посприяти збереженню в селі відділення «Ощадбанку». Вадим Підберезняк пообіцяв розглянути це питання та зробити все від нього залежне, щоб його врегулювати. 

Цього ж дня народний депутат відвідав Кривоозерський інклюзивно-ресурсний центр. Нині там триває капітальний ремонт, до якого Вадим Підберезняк також «доклав руку», забезпечивши приміщення енергозберігаючими вікнами та міжкімнатними дверима. Після відкриття новий спеціалізований освітній заклад буде готовий прийняти на навчання 38 дітей з особливими потребами, власне, з Кривоозерщини, а також діток з сусідньої Врадіївщини. «Інклюзивна освіта відкриває дітям з особливими потребами двері у великий світ. Дає їм можливість максимально комфортно адаптуватись у соціумі та, у майбутньому, вести нормальний образ життя. Не уявляти чи відчувати себе активним членом суспільства, а бути ним. Прикладів цьому вже й зараз більше ніж достатньо, тож ми зобов’язані докладати максимум зусиль для підтримки й розвитку інклюзивної освіти», - зазначає Вадим Підберезняк.

А далі були відвідини села Богемка Врадіївського району. Місцевий Будинок культури отримав від народного депутата гарний передноворічний подарунок - новий сучасний твердопаливний котел. Відтепер нещодавно реконструйована система опалення закладу культури запрацює належним чином, а зимові холоди вже не завдадуть шкоди гарному та доглянутому сільчанами приміщенню. «Культура любить тепло: людських душ і сердець, палких почуттів, але ж не варто забувати й про температуру повітря у сільському будинку культури», - з посмішкою коментує необхідність встановлення нового котла у Богемському Будинку культури Вадим Підберезняк. «Чи міг я не відгукнутись на прохання про допомогу? Звичайно, не міг. Я прекрасно знаю це село і його талановитих жителів. Місцевий фольклорний колектив «Богемські фраєрки» знаний далеко поза межами України. Він популяризує українську та чеську культуру, має прекрасний репертуар. Тут купа талановитих діток, які повинні відвідувати улюблені художні гуртки у комфортних умовах, а експонати у новоствореному музеї, який має з’явитись найближчим часом, не мають пліснявіти. Тому я щиро радий, що зміг допомогти нині. Допомагатиму й надалі», - додає народний депутат.

І в цьому увесь Вадим Підберезняк. Допомогти, навіть якщо це дуже складно. Виконати свій обов’язок народного депутата, громадянина, людини. Не лише у напрямку реалізації великих проектів, а й адресно, власним коштом та ресурсами, які вдається залучити. Функціональні ліжка, інвалідні візки, візки для догляду лежачих хворих, медичне устаткування, витратні матеріали для районних лікарень і сільських амбулаторій та ФАПів, для окремих людей з найвіддаленіших сіл; оргтехніка та ремонтні роботи в дошкільних закладах та загальноосвітніх школах; підтримка в організації культурно-мистецьких заходів, образотворчих виставок, дитячого дозвілля, нагороди і подарунки; волонтерські започаткування, допомога громадським організаціям воїнів АТО; правова допомога та всебічна підтримка людей, які намагаються відстояти свої права, у т.ч. й на земельні паї (яскравий приклад – допомога бюджетникам Первомайського району, які протягом кількох років потерпають від свавілля місцевого «агробарона»-нардепа Корнацького) тощо. 

Особистий номер телефону Вадима Підберезняка знають жителі найвіддаленіших сіл, як і те, що можуть телефонувати у будь-який момент і будуть почуті. І саме ці довірливі стосунки народний обранець цінує найбільше. Бо заслужити довіру людей непросто. Йому це вдалось.

Прес-служба народного депутата України
Вадима Підберезняка

Немає коментарів:

Дописати коментар