суботу, 20 липня 2019 р.

Сесія пройшла конструктивно, по-діловому




Нещодавно під головуванням очільника селищної ради Миколи Москаленка відбулося засідання 27-ої сесії Врадіївської селищної ради сьомого скликання. Депутати обрали лічильну комісію, затвердили регламент і порядок роботи сесії, а потім перейшли до розгляду питань черги денної.


Одним з перших було розглянуто важливе питання щодо централізованого водопостачання мешканців селища питною водою та затвердження комунальному підприємству «Водогін-Врадіївка» тарифів для населення за користування водою. З цього питання виступила бухгалтер підприємства Людмила Тимофієнко. Заслухавши доповідача та проаналізувавши відповідні розрахунки, депутати винесли рішення: затвердити комунальному підприємству «Водогін-Врадіївка» з 1 липня нинішнього року тарифи з водопостачання на території селища для населення, бюджетних організацій та інших споживачів 20 грн 50 коп за кубометр води. Тобто плата за використаний кубометр води виросла у порівнянні з попереднім періодом на 4 грн. І це цілком обґрунтовані розрахунки.

Питанню водозабезпечення мешканців селища приділила увагу в своєму виступі головний бухгалтер селищної ради Тетяна Живора. Вона зазначила, що, на превеликий жаль, далеко не всі споживачі розраховуються за воду, є дуже багато боржників, які ухиляються від сплати. Тому запропонувала депутатам підтримати ідею щодо виділення коштів для придбання спеціального пристрою, який виявляє нелегальних користувачів, що самовільно врізалися в мережу, а за воду не платять. Бо втрати води для підприємства сягають уже 50%! Це катастрофа. А ще висловила думку про доцільність придбання потужного глибоководного насоса, який би значно покращив стан забезпечення питною водою споживачів. Депутати після жвавого обговорення даної проблеми проголосували за виділення коштів на такі потреби.

Тетяна Живора акцентувала увагу й на інших проблемах селища, які потребують негайного вирішення і фінансової підтримки. Це і виділення коштів на поточний ремонт тротуару біля профтехучилища та Врадіївської ЗОШ №1, і на придбання 6 тіньових навісів у дитячий садок «Золотий ключик», і на ямковий ремонт дороги по вулиці Грушевського, і на захисні костюми для вогнеборців нашої пожежної частини, і на відшкодування збитків мешканцям вулиці Даші Дяченко, чиї дахи будинків постраждали від сильного граду, що випав 1 червня. До речі, селищний голова Микола Москаленко з цього приводу зазначив, що комісія селищної ради, побувавши в домогосподарствах потерпілих, склала відповідні акти на 67 побитих листів шиферу. Ці люди постраждали від природної стихії і просять допомоги місцевої влади. Треба піти їм назустріч. По всіх піднятих бухгалтером питаннях після жвавого обговорення, після суттєвих доповнень, деяких уточнень і зауважень депутати прийняли виважені рішення.



Що ж до затвердження місцевих податків і зборів на 2020 рік, то депутати вирішили їх залишити на рівні останніх прийнятих змін. Секретар селищної ради Тетяна Шевчук доповіла про внесення змін до складу адміністративної комісії селищної ради та до Правил з благоустрою нашого селища. Зокрема щодо заборони тютюнопаління та розпивання спиртних напоїв у громадських місцях під час проведення масових заходів та на їх території. Депутати одностайно підтримали висловлені пропозиції і проголосували за них, прийнявши відповідні рішення.

А далі народні обранці розглянули цілу низку земельних питань, які були озвучені землевпорядником селищної ради Марією Стариченковою. У її виступі йшлося зокрема про списання земельного податку з осіб, яким він помилково нарахований, про припинення права користування земельними ділянками, про надання дозволу на розробку детальних планів територій земельних ділянок, про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та в оренду, про надання дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо відновлення (встановлення) меж земельних ділянок (паїв) в натурі (на місцевості), про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, в оренду, у постійне користування та у разі зміни їх цільового призначення. Були розглянуті й деякі інші питання, безпосередньо пов’язані із використанням землі мешканцями селища.

Виступаючи перед депутатським корпусом, селищний голова Микола Москаленко  звернув увагу народних обранців на актуальні проблеми сьогодення і дав конкретні завдання. У зв’язку з початком кампанії державної ваги з перепису населення кожному депутату слід обійти свій виборчий округ з перевіркою щодо наявності номерів на житлових будинках врадіївчан. Інше питання – ліквідація бур’янів, особливо амброзії полинолистої, вздовж вулиць та біля приватних будинків  і прилеглій території. Микола Леонідович звернувся до депутатів із проханням провести роз’яснювальну роботу серед мешканців у нинішній спекотний період з метою недопущення спалювання на території селища відходів господарської діяльності, бо це дуже шкідливо для здоров’я кожного з нас.

Засідання сесії пройшло результативно, по-діловому і конструктивно. Рішення приймалися виважено й помірковано, з урахуванням думки кожного депутата. Кожне питання детально вивчалося народними обранцями, а потім приймалися відповідні єдино правильні рішення, які б відповідали інтересам селища і його мешканців.

В.ЗАЛУЦЬКИЙ.  Фото автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар